El temps de les capitals culturals europees

Autors/ores

  • Christophe Charle UNIVERSITÉ PARIS 1 - PANTHÉON SORBONNE, IHMC/CNRS/ENS

Paraules clau:

Capitales culturales, industrias culturales, transferencia cultural, Europa, bienes simbólicos.

Resum

Aquest article es proposa justificar la necessitat d’un estudi multidisciplinari de les capitals culturals europees de forma comparatista, tot prenent com a eix central l’excel·lència i capacitat d’influència sobre determinats sectors culturals. L’anàlisi al llarg dels últims segles de l’evolució de les diferents capitals europees —tant de la producció artística com de les seues institucions culturals— permet teixir una radiografia dels béns simbòlics que conformen la identitat cultural de cadascuna de les ciutats. Per a aconseguir aquesta perspectiva, s’imposa una metodologia que compte amb la història, la sociologia i els estudis urbans en
el marc europeu contemporani.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Christophe Charle, UNIVERSITÉ PARIS 1 - PANTHÉON SORBONNE, IHMC/CNRS/ENS

Christophe Charle és professor d’Història Contemporània a la Université Paris I. Des de 2003, és membre titular de l’Institut Universitaire de France (Catedràtic d’Història Comparada de les Societats d’Europa Occidental). És l’autor del Naissance des intellectuels (1880-1900), Les élites de la République (1880-1900), Les intellectuels en Europe au xixe siècle i Discordance des temps: Una brève histoire de la maternité. A més, entre els anys 2000 i 2013, va exercir el càrrec de director de l’Institut d’histoire moderne et contemporaine.

Publicades

2019-01-08

Com citar

Charle, C. (2019) “El temps de les capitals culturals europees”, Debats. Revista de cultura, poder i societat, 132(2). Available at: https://revistadebats.net/article/view/1772 (Accessed: 20 April 2024).

Número

Secció

QUADERN