La ciutat i la memòria moral dels espais

Autors/ores

  • Antoni Martí Monterde Universitat de Barcelona

Paraules clau:

Josep Pla, Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés, literatura catalana, postguerra española.

Resum

L’objectiu d’aquest article és pensar la ciutat com un palimpsest en què la memòria moral, concepte clau en l’obra de Josep Pla, esdevé una categoria crítica a la llum de la qual es pot parlar de la Història de les ciutats des d’un punt de vista autobiogràfic.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Antoni Martí Monterde, Universitat de Barcelona

Antoni Martí Monterde (1968) és doctor en Humanitats‑Literatura Comparada per la Universitat Pompeu Fabra i és professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona. Ha estat investigador convidat a la Université Paris 8 (2008) i professor visitant a Stanford University (2014). Dirigeix el Grup de Recerca Literatura Comparada en l’Espai Intel·lectual Europeu i el Màster Barcelona‑Europa de la Universitat de Barcelona. A banda de diversos articles sobre Xavier de Maistre, Josep Pla, Ramón Gómez de la Serna, Eugeni d’Ors, Walter Benjamin, Victor Klemperer, Guillermo de Torre, Joan Fuster o Claudio Magris, com a assagista ha publicat J. V. Foix o la solitud de l’escriptura (1998) i Poética del Café. Un espacio de la modernidad literaria europea (2007). Els seus darrers llibres són Un
somni europeu. Història intel·lectual de la Literatura Comparada (2011) i El far de Løndstrup (2015), amb el qual va obtenir el premi Càtedra Josep Lluís Blasco d’assaig sobre Ètica i Ciutadania.

Publicades

2019-01-08

Com citar

Martí Monterde, A. (2019) “La ciutat i la memòria moral dels espais”, Debats. Revista de cultura, poder i societat, 132(2). Available at: https://revistadebats.net/article/view/1766 (Accessed: 28 March 2024).

Número

Secció

QUADERN