Usos i abusos de la creativitat. Sociologia dels processos creatius, transicions a l’entorn digital i polítiques creatives

Autors/ores

  • Juan Arturo Rubio-Arostegui
  • Juan Pecourt
  • Joaquim Rius-Ulldemolins

Resum

La creativitat és una noció que genera una creixent atenció en les ciències socials. Una atenció que corre paral·lela al debat sobre les potencialitats per al desenvolupament econòmic i social de la creativitat com a habilitat professional o com a indústria. No obstant això, de forma creixent sorgeixen lectures crítiques dels abusos d’aquest concepte per a legitimar una digitalització abrupta del camp cultural i la instrumentalització de la cultura per interessos econòmics. Aquest article, a partir de les aportacions de diversos autors de la sociologia (Bourdieu, Collins i Menger) intenta replantejar en quines condicions es pot desenvolupar la creativitat i com el marc de la digitalització i la instrumentalització està alterant —no sempre en un sentit positiu— les estructures i els marcs d’interacció del camp artístic que afavoreixen el desenvolupament de la creativitat.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Publicades

2017-01-29

Com citar

Rubio-Arostegui, J. A., Pecourt, J. and Rius-Ulldemolins, J. (2017) “Usos i abusos de la creativitat. Sociologia dels processos creatius, transicions a l’entorn digital i polítiques creatives”, Debats. Revista de cultura, poder i societat, 130(2). Available at: https://revistadebats.net/article/view/1678 (Accessed: 21 November 2024).

Número

Secció

QUADERN