El “model francès” i la seua “crisi”: ambicions, ambigüitats i reptes d’una política cultural
Resum
La política cultural francesa sovint és considerada com un “model”. Tanmateix, a França la seua “crisi” s’ha diagnosticat ara i adés des de mitjan anys vuitanta. La força d’aquest desencant es deu en part a una sobrevaloració de la coherència del model inicial. Tornant als fonaments del sistema francés de política cultural, aquest article posa de manifest que les seues dificultats actuals provenen principalment de les seues ambigüitats i les contradiccions fundacionals. D’aquesta manera, oferim una visió crítica de l’herència d’una política desenvolupada intensament durant cinquanta anys i també una anàlisi de les seues dificultats actuals i de les seues causes. Al final, es proposen algunes formes noves d’abordar aquestes qüestions.
Descàrregues
Descàrregues
Publicades
Com citar
Número
Secció
Llicència
Sense perjudici del que disposa l'article 52 de la Llei 22/1987 d'11 de novembre de Propietat Intel·lectual, BOE del 17 de novembre de 1987, i conforme a aquest, els/les autors o autores cedeix/en a títol gratuït els seus drets d'edició, publicació, distribució i venda sobre l'article, per tal que siga publicat a Debats. Revista sobre cultura, poder i societat.
Debats. Revista de cultura, poder i societat es publica sota el sistema de llicències Creative Commons segons la modalitat “Reconeixement – NoComercial (by-nc): Es permet la generació d’obres derivades sempre que no se’n faça un ús comercial. Tampoc no es pot fer servir l’obra original amb finalitats comercials”.
Així, quan l’autor/a envia la seva col·laboració, accepta explícitament aquesta cessió de drets d’edició i de publicació. Igualment autoritza Debats. Revista de cultura, poder i societat la inclusió del seu treball en un fascicle de la revista perquè es puga distribuir i vendre.