La transició emocional en els moviments socials. El cas de la PAH
DOI:
https://doi.org/10.28939/iam.debats.133-1.13Resum
Des de l’assumpció de la societat neoliberal com a projecte polític, de subjectivitat i d’afectivitat, trobem alguns moviments que, sorgits en contextos específics de precarització social, desenvolupen processos de transició emocional per tal de combatre el control social exercit per la gestió de l’afectivitat, vinculat al maneig diferencial de les desigualtats.Així, apareixen espais d’afectivitat que possibiliten aquesta transformació emocional que alhora permet bastir la pròpia acció col·lectiva. Aquests espais, per tal que siguin efectius, s’han de configurar com a cadenes de rituals d’interacció, els quals fan servir el canvi emocional com a base del canvi social.
El present article s’edifica des de l’anàlisi documental i l’estudi etnogràfic desenvolupats entre 2013 i 2018 en diverses assemblees i accions de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), de distints municipis de Catalunya. S’hi han emprat les tècniques de l’observació participant, grups de discussió i entrevistes en profunditat a activistes dels col·lectius.
Descàrregues
Descàrregues
Publicades
Com citar
Número
Secció
Llicència
Sense perjudici del que disposa l'article 52 de la Llei 22/1987 d'11 de novembre de Propietat Intel·lectual, BOE del 17 de novembre de 1987, i conforme a aquest, els/les autors o autores cedeix/en a títol gratuït els seus drets d'edició, publicació, distribució i venda sobre l'article, per tal que siga publicat a Debats. Revista sobre cultura, poder i societat.
Debats. Revista de cultura, poder i societat es publica sota el sistema de llicències Creative Commons segons la modalitat “Reconeixement – NoComercial (by-nc): Es permet la generació d’obres derivades sempre que no se’n faça un ús comercial. Tampoc no es pot fer servir l’obra original amb finalitats comercials”.
Així, quan l’autor/a envia la seva col·laboració, accepta explícitament aquesta cessió de drets d’edició i de publicació. Igualment autoritza Debats. Revista de cultura, poder i societat la inclusió del seu treball en un fascicle de la revista perquè es puga distribuir i vendre.