Vicent Blasco Ibáñez: antisemitisme entre tarongers

Autors/ores

  • Orfeo Balboa UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

Paraules clau:

Blasco Ibáñez, judeofobia, antisemitismo, caso Dreyfus, blasquismo.

Resum

El discurs de Blasco Ibáñez, en ocasions radical i polèmic, fortament anticlerical, va ser en determinats moments també obertament antisemita. Analitzem les claus de la judeofòbia en Blasco Ibáñez mitjançant l’estudi de l’evolució del prejudici antijueu de l’autor valencià, abans i després del cas Dreyfus, i les dificultats que va tenir per a superar-lo en la seua dimensió més clàssica i tradicional.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Orfeo Balboa, UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

Orfeo Balboa es politólogo y abogado, premio extraordinario de licenciatura por la Universidad de Granada, Máster interuniversitario en Análisis de Inteligencia e investigador doctoral en CCSS por la Universitat de València. Sus líneas de investigación se centran en la historia del antisemitismo en las izquierdas europeas contemporáneas, materia en la que ha publicado Antisionismo: judeofobia sin judíos y antisemitismo sin antisemitas (2016).

Publicades

2019-01-08

Com citar

Balboa, O. (2019) “Vicent Blasco Ibáñez: antisemitisme entre tarongers”, Debats. Revista de cultura, poder i societat, 132(2). Available at: https://revistadebats.net/article/view/1777 (Accessed: 19 April 2024).

Número

Secció

ARTÍCLES