Temptativa d’esgotament d’un lloc barceloní: la plaça de la Universitat

Autors/ores

  • Maria Patricio-Mulero UNIVERSITAT DE BARCELONA UNIVERSITÉ PARIS 8

Paraules clau:

literatura urbana, sociología literaria, Barcelona, franquismo, globalización.

Resum

Emulant l’obra de Georges Perec sobre la plaça de Saint-Suplice, aquest article pretén presentar la plaça de la Universitat de Barcelona com un palimpsest on s’han situat tres obres literàries que aporten amb les seves trames una revaloració essencial de les característiques socials de la ciutat. A partir de Nada, de Carmen Laforet, Maletes perdudes, de Jordi Puntí i Puja a casa, de Jordi Nopca observem l’evolució d’un espai relacionat amb les expectatives de la joventut barcelonina durant la grisa postguerra, els anys seixanta sense les revolucions socials i la globalització associada a la precarietat econòmica de principis del segle xxi.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Maria Patricio-Mulero, UNIVERSITAT DE BARCELONA UNIVERSITÉ PARIS 8

Maria Patricio-Mulero és doctora en Sociologia i Gestió de la Cultura per la Universitat de Barcelona i per la Université
Paris 8, amb la tesi La ciudad literaria. Representación urbana y creación literaria en Barcelona (1970-2015). Els seus temes de recerca giren entorn de la sociologia literària i urbana i les polítiques culturals, i ha ensenyat llengua i civilització espanyoles a l’Institut d’Études Européennes de l’Université Paris 8 i a l’Université Toulouse Capitole.

Publicades

2019-01-08

Com citar

Patricio-Mulero, M. (2019) “Temptativa d’esgotament d’un lloc barceloní: la plaça de la Universitat”, Debats. Revista de cultura, poder i societat, 132(2). Available at: https://revistadebats.net/article/view/1769 (Accessed: 26 December 2024).

Número

Secció

QUADERN