Les mobilitzacions obreres durant la Transició Democràtica espanyola: discursos i representacions sobre l’assemblearisme (1976-1978)
Paraules clau:
cultura democrática, Transición, movilizaciones obreras, asambleas obrerasResum
Aquest treball analitza els discursos periodístics i sindicalistes durant el procés de la Transició sobre l’assemblearisme obrer. L’objectiu és comprendre com les mobilitzacions obreres assembleistes van ser domesticades i subordinades a les
organitzacions polítiques i sindicals de l’oposició democràtica. L’assemblearisme obrer no constitueix un esdeveniment anecdòtic i la marginació de les pràctiques assembleàries són, en part, la conseqüència de discursos públics que les deslegitimen i que, de la mateixa manera, construeixen una cultura democràtica política específica, en què el radicalisme obrer no té lloc i en què els vaguistes són convidats a rebutjar les seues estructures assembleàries per a acceptar el monopoli de la representació social per part dels sindicats.
Descàrregues
Descàrregues
Publicades
Com citar
Número
Secció
Llicència
Sense perjudici del que disposa l'article 52 de la Llei 22/1987 d'11 de novembre de Propietat Intel·lectual, BOE del 17 de novembre de 1987, i conforme a aquest, els/les autors o autores cedeix/en a títol gratuït els seus drets d'edició, publicació, distribució i venda sobre l'article, per tal que siga publicat a Debats. Revista sobre cultura, poder i societat.
Debats. Revista de cultura, poder i societat es publica sota el sistema de llicències Creative Commons segons la modalitat “Reconeixement – NoComercial (by-nc): Es permet la generació d’obres derivades sempre que no se’n faça un ús comercial. Tampoc no es pot fer servir l’obra original amb finalitats comercials”.
Així, quan l’autor/a envia la seva col·laboració, accepta explícitament aquesta cessió de drets d’edició i de publicació. Igualment autoritza Debats. Revista de cultura, poder i societat la inclusió del seu treball en un fascicle de la revista perquè es puga distribuir i vendre.