Les mobilitzacions obreres durant la Transició Democràtica espanyola: discursos i representacions sobre l’assemblearisme (1976-1978)

Autors/ores

  • Arnaud Dolidier UNIVERSITÉ BORDEAUX III

Paraules clau:

cultura democrática, Transición, movilizaciones obreras, asambleas obreras

Resum

Aquest treball analitza els discursos periodístics i sindicalistes durant el procés de la Transició sobre l’assemblearisme obrer. L’objectiu és comprendre com les mobilitzacions obreres assembleistes van ser domesticades i subordinades a les
organitzacions polítiques i sindicals de l’oposició democràtica. L’assemblearisme obrer no constitueix un esdeveniment anecdòtic i la marginació de les pràctiques assembleàries són, en part, la conseqüència de discursos públics que les deslegitimen i que, de la mateixa manera, construeixen una cultura democràtica política específica, en què el radicalisme obrer no té lloc i en què els vaguistes són convidats a rebutjar les seues estructures assembleàries per a acceptar el monopoli de la representació social per part dels sindicats.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Publicades

2018-05-24

Com citar

Dolidier, A. (2018) “Les mobilitzacions obreres durant la Transició Democràtica espanyola: discursos i representacions sobre l’assemblearisme (1976-1978)”, Debats. Revista de cultura, poder i societat, 132(1). Available at: https://revistadebats.net/article/view/1735 (Accessed: 19 April 2024).

Número

Secció

QUADERN