Un passeig pel Saló dels Passos Perduts: l’evolució del debat territorial a Catalunya

Autors/ores

  • Toni Rodon
  • Marc Sanjaume-Calvet

Resum

Fa anys que el debat territorial ocupa un lloc preeminent en les discussions polítiques del nostre país i tant la ciutadania com la classe política s’han vist immerses en un debat intens. El procés sobiranista a Catalunya, però també les reivindicacions d’altres territoris, han sacsejat la qüestió nacional i territorial i han obligat els partits a moure fitxa en les seves propostes per a acomodar
les diferents demandes plurinacionals i de descentralització territorial. Aquest article pretén oferir una perspectiva en el temps de com la ciutadania i els partits han modulat la seva posició en l’aspecte territorial i nacional a Catalunya. A través de l’anàlisi de dades d’enquesta i de les propostes que han ofert els partits en els seus programes electorals, es pretén il·lustrar quina ha estat la magnitud del canvi i en quina direcció ha anat. Amb tot, l’article finalitza dibuixant els escenaris que s’obren de cara al futur del model territorial de l’Estat espanyol i els punts de coincidència i desacord més profund entre els diferents actors.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Publicades

2017-05-05

Com citar

Rodon, T. and Sanjaume-Calvet, M. (2017) “Un passeig pel Saló dels Passos Perduts: l’evolució del debat territorial a Catalunya”, Debats. Revista de cultura, poder i societat, 131(1). Available at: https://revistadebats.net/article/view/1705 (Accessed: 11 December 2023).

Número

Secció

QUADERN