Cos/emocions de les celebritats d'internet en la societat 4.0 a la Xina

Autors/ores

  • Adrián Scribano CONICET (UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES)
  • Zhang Jingting SHANGHAI INTERNATIONAL STUDIES UNIVERSITY

DOI:

https://doi.org/10.28939/iam.debats.133-2.10

Resum

Les celebritats d'internet, com a grup d'estreles produïdes per l'economia de mercat i internet, mostren la transformació i la situació actual de la cultura d'internet i les xarxes socials a la xina. En el físic i la imatge que projecten aquestes celebritats, si bé són úniques, hi ha implícit un simbolisme cultural. La revolució 4.0 ens porta noves pràctiques socials i maneres d'interactuar amb les xarxes socials com a protagonistes. En aquest article investigarem les interseccions i ruptures entre cos-individu, cossubjectiu i cos-social (Scribano, 2007) de les estreles d’internet xineses, i les articulacions i relacions entre el cos-imatge i el seu cos-en-moviment. Analitzem plataformes de xarxes socials xineses com WeChat (微信), Sina Weibo (新浪微博) o Douyin per rastrejar vincles entre la sociabilitat, les experiències i les sensibilitats socials de les celebritats d'internet i la seua influència
en la societat 4.0 xinesa.
Aquest article (a) examina les xarxes socials xineses com a plataforma virtual de les estreles d’internet; (b) aprofundeix en les imatges i pràctiques de les estreles d’internet; (c) subratlla la relació entre el cos, la sensació i la percepció quant a les
celebritats socials; (d) mostra els tipus de sociabilitat i sensibilitats socials exhibides per les celebritats en la societat 4.0.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografies de l'autor/a

Adrián Scribano, CONICET (UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES)

Adrián Scribano és investigador principal de CONICET, el Instituto de Investigaciones Gino Germani de la
Facultat de Ciències Socials de la Universidad de Buenos Aires i director del Centro de Investigaciones y Estudios
Sociológicos (CIES).

Zhang Jingting, SHANGHAI INTERNATIONAL STUDIES UNIVERSITY

Zhang Jingting, és doctora en Ciències Socials per la Universidad de Buenos Aires. Ara és professora i està fent el programa del postdoctorat en SISU. És membre del grup de Grupo de Sociología del Cuerpo y Emociones (GESEC) en l'Instituto de Investigaciones Gino Germani de la Universidad de Buenos Aires i membre del Centro de Investigaciones y Estudios Sociológicos CIES.

Publicades

2019-11-27

Com citar

Scribano, A. and Jingting, Z. (2019) “Cos/emocions de les celebritats d’internet en la societat 4.0 a la Xina”, Debats. Revista de cultura, poder i societat, 133(2), pp. 117–129. doi: 10.28939/iam.debats.133-2.10.

Número

Secció

ARTÍCLES