El moviment d’homes per la igualtat a València. Valoració d’alguns dels seus protagonistes

Autors/ores

  • Juan Antonio Rodríguez del Pino UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
  • Juli Antoni Aguado i Hernàndez UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

DOI:

https://doi.org/10.28939/iam.debats.133-2.9

Resum

El moviment d'homes per la igualtat, a pesar de ser un fenomen prou recent, ja te més de quaranta anys de vida a València. Aquest moviment ha tingut una trajectòria amb molts alts i baixos. Després de l'aparició d’uns protagonistes que van obrir camí a l’escena social valenciana, trobem un període on hi ha homes que mantenen l’espurna d’aquells inicis. Una investigació qualitativa duta
a terme pel Departament de Sociologia i Antropologia Social arreplega les veus d’alguns dels homes que van mantenir, entre 1995 i 2010, la flama d’un moviment que va tenir uns inicis molt dubtosos. Les veus s’estructuren a la llum de l’anàlisi dels marcs d’interpretació dels moviments. I com a moviment social, els homes per la igualtat desenvolupen nous codis de comportament i significació. Els resultats exposats ens demostren la necessitat, ara més que mai, de l'indefugible canvi de la masculinitat en les societats espanyola i valenciana actuals.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografies de l'autor/a

Juan Antonio Rodríguez del Pino, UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

Juan Antonio Rodríguez del Pino és doctor en Estudis de Gènere per la Universitat de València, llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València, i llicenciat en Antropologia Social i Cultural per la UNED. Professor ajudant doctor en el Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València. Segueix dues línies d’investigació: temes de gènere (sobretot, masculinitats) i temes de desenvolupament local.

Juli Antoni Aguado i Hernàndez, UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

Juli Antoni Aguado i Hernàndez, és llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia per la UNED. Doctor en Sociologia per la Universitat de València. Professor associat al Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València des de 2011. Línies d’investigació en moviments socials i participació ciutadana, desenvolupament local i responsabilitat social corporativa (RSC).

Publicades

2019-11-27

Com citar

Rodríguez del Pino, J. A. and Aguado i Hernàndez, J. A. (2019) “El moviment d’homes per la igualtat a València. Valoració d’alguns dels seus protagonistes”, Debats. Revista de cultura, poder i societat, 133(2), pp. 97–115. doi: 10.28939/iam.debats.133-2.9.

Número

Secció

ARTÍCLES