Teoria i pràctica del feminisme autònom italià en la dècada dels setanta

Autors/ores

  • Xavier Granell Oteiza Universitat de Barcelona

DOI:

https://doi.org/10.28939/iam.debats.133-2.7

Resum

En aquest treball fem un recorregut històric i polític pel feminisme de la diferència italià. Amb aquest objectiu, n’analitzarem les aportacions teòriques i les experiències pràctiques. Pel que fa a la teoria, aquest corrent va qüestionar el concepte d’igualtat, en tant que aquest s’havia concebut com a igualtat entre homes, i el marxisme leninisme, pel fet de concebre la classe i el poder de manera masculina. D’altra banda, pel que fa a la pràctica, van formar els grups no mixtos,
manifestacions encapçalades només per dones i tota una sèrie d’accions que van trastornar fins i tot els membres del moviment autònom. Durant el període en què s’inscriu (1968-1977) va tenir lloc una gran onada revolucionària i creativa que no podria comprendre’s sense l’aparició del feminisme de la diferència i els canvis que va comportar.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Xavier Granell Oteiza, Universitat de Barcelona

Graduat en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública per la Universitat de València, actualment realitza
estudis de posgrau en el CLACSO i un màster d’Estudis Llatinoamericans en la Universitat de Barcelona.

Publicades

2019-11-27

Com citar

Granell Oteiza, X. (2019) “Teoria i pràctica del feminisme autònom italià en la dècada dels setanta”, Debats. Revista de cultura, poder i societat, 133(2), pp. 83–89. doi: 10.28939/iam.debats.133-2.7.

Número

Secció

PUNTS DE VISTA