L’art del rebuig: notes sobre la poètica del no

Autors/ores

  • Luis Martín-Estudillo University of Iowa

DOI:

https://doi.org/10.28939/iam.debats.133-2.4

Resum

Aquest assaig ofereix una aproximació al variat tractament que la paraula no ha rebut en les arts visuals des que Marcel Duchamp realitzara el seu NON en 1959. La negació explícita ha sigut explorada en diferents formats i amb variats sentits per creadors que van des de Boris Lurie fins a Santiago Sierra, Bahia Shehab i Maurizio Cattelan. El text analitza com les seues recreacions artístiques del no emfatitzen les dimensions polítiques del rebuig, qüestionant realitats i concepcions que prevalen en l'art i en altres àmbits de les nostres vides. Al mateix temps, aquests treballs creen nous llaços que es desenvolupen en diferents direccions, vinculant persones, idees, art i història.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Luis Martín-Estudillo, University of Iowa

Luís Martín-Estudillo és catedràtic en el Departament d'Estudis Hispànics de la Universitat de Iowa i investigador afiliat en les universitats de Minnesota i Gröningen. S'especialitza en cultura espanyola, estudis europeus i estudis visuals. És editor executiu de Hispanic Issues i de Hispanic Issues Online. Ha rebut el Collegiate Teaching Award de la Universitat de Iowa, el Dean’s Scholar Award, així com dues beques del National Endowment for the Humanities. Els
seus últims llibres són The Rise of Euroskepticism: Europe and Its Critics in Spanish Culture (Vanderbilt University Press, 2018) i Despertarse de Europa. Arte, literatura y euroescepticismo (Ediciones Cátedra, 2019).

Publicades

2019-11-27

Com citar

Martín-Estudillo, L. (2019) “L’art del rebuig: notes sobre la poètica del no”, Debats. Revista de cultura, poder i societat, 133(2), pp. 43–54. doi: 10.28939/iam.debats.133-2.4.

Número

Secció

QUADERN