Sindicats, identitats i moviment d’aturats. Una relació problemàtica

Autors/ores

  • Enric Sanchis

Paraules clau:

España, trabajo, conflicto social, investigación cualitativa.

Resum

Una recerca sociològica de tipus qualitatiu basada en 88 entrevistes en profunditat a aturats d’una dotzena de ciutats espanyoles, fetes entre març de 2012 i febrer de 2013, ens ha permés acostar-nos al món dels aturats i ens ha ajudat a entendre millor el significat i les conseqüències que té l’atur per a les persones que el pateixen. L’objecte d’aquest article és un dels temes tractats en l’entrevista, la disponibilitat per a integrar-se en un moviment de protesta. Els aturats no comparteixen una identitat que els permeta sentir-se membres d’un “nosaltres” orientat vers l’acció col·lectiva. Tampoc disposen de recursos per a organitzar-se
ni d’una interpretació del problema que els invite a fer-li front tots plegats. Finalment, són molt escèptics pel que fa al que poden aconseguir protestant. És per tot això que aguanten en solitari i recorren a estratègies individuals per a trobar treball o pal·liar les conseqüències de no tenir-ne. Això no obstant, l’article acaba defensant la pertinença que un moviment d’aturats encoratjat pels sindicats faça de l’atur el primer problema polític de la societat espanyola.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Publicades

2017-01-29

Com citar

Sanchis, E. (2017) “Sindicats, identitats i moviment d’aturats. Una relació problemàtica”, Debats. Revista de cultura, poder i societat, 130(2). Available at: https://revistadebats.net/article/view/1679 (Accessed: 29 March 2024).

Número

Secció

PUNTS DE VISTA