• Call for papers monogràfic "Una dècada d'impugnació? Revoltes socials en la geografia del capitalisme global"

  2021-01-18

  Call for papers monogràfic "Una dècada d'impugnació? revoltes socials en la geografia de l'capitalisme global"

  Revista Debats. Revista de cultura, poder i societat (Scopus)

   

  Coordinadors: Rommy Morales Olivares (Universitat de Barcelona, CRIT), Pablo Rivera Vargas (Universitat de Barcelona, ESBRINA), Eduardo Alvarado Espina (Universitat de Xile).

   

  Data d’enviament dels resums: 5 de març 2021

  Data de tramesa d'articles complets: 4 de maig 2021

  L'objectiu del monogràfic és compilar treballs de recerca sobre moments crítics que podrien estar reconfigurant els espais cultural, social, econòmic i polític de la geografia capitalista global durant l'última dècada. Preliminarment, volem posar en diàleg investigacions sobre: ​​L'esclat social xilè d'octubre de 2019, el qual va posar al centre de tots els problemes socials i polítics la desigualtat en totes les seves dimensions. A més, un terratrèmol institucional que ha decantat en un procés constituent que podria llançar canvis profunds en el model de vida de país; la crisi boliviana que s'instal·la l'any 2019 després de la hipotètica falsa acusació de frau electoral contra el Govern d'Evo Morales i que s'ha tancat recentment amb el retorns de l'MAS a el poder després de guanyar les recents eleccions presidencials; les manifestacions antiracistes a Sud Àfrica, inspirades en el moviment Black Lives Matter , les que han despertat tensions culturals i polítiques pròpies de el període de l'apartheid, donant compte del component mundial de la resistència racial o la crisi de Hong Kong, on els esdeveniments de 2019-2020 donen compte aparentment de l'agonia lenta d'aquest espai de connexió entre la Xina i Occident i també el començament possible d'una nova "guerra freda". De la mateixa manera, el component global de l'emergència dels esclats és indubtable. Per exemple, en l'última dècada els feminismes de sud global han adquirit diferents empremtes pròpies dels seus contextos locals, però els han sobre passat. Es van definint com decolonials, comunitaris, negres, indígenes i populars i han irromput amb força en l'escenari internacional, disputant el lideratge i el contingut polític de el moviment al feminisme hegemònic instal·lat des dels centres globals i que dóna vida a una quarta onada de feminisme que transversalitza l'era de les impugnacions.

  Llegir més sobre Call for papers monogràfic "Una dècada d'impugnació? Revoltes socials en la geografia del capitalisme global"
 • Call for papers per al monogràfic “Ciutat, creativitat i pràctiques culturals” Revista Debats. Revista de cultura, poder i societat

  2021-01-18

  Call for papers per al monogràfic “Ciutat, creativitat i pràctiques culturals”

  Revista Debats. Revista de cultura, poder i societat 

   

  Coordinador: Ricardo Klein (Departament de Sociologia, Universitat de València)

  Data de lliurament dels resums: 15 de febrer gener 2021

  Data de lliurament dels articles complets: 1 de juny 2021

   

  Instruccions per als/les autors/eshttp://revistadebats.net/about/submissions

   

  A les ciutats actuals, s’hi revelen grans possibilitats per a la cultura com a motor transformador de la seva dinàmica quotidiana. Els límits, efectes inesperats i resistències a aquestes dinàmiques marquen una nova etapa per a les pràctiques artístic-culturals en el segle XXI. Aquesta nova centralitat de la cultura ha permès a les ciutats, entre altres aspectes, el desenvolupament de clústers culturals o la creació de barris artístics, activant la participació de tot l’ecosistema cultural, des de l’activisme militant, la participació comunitària a escala local fins a la creació i gestió de grans equipaments i institucions culturals. Precisament, una característica d’aquestes ciutats és la utilització de grans infraestructures culturals de cara a millorar la imatge-ciutat (branding urbà) i la constitució de pràctiques participatives amb l’objectiu d’assolir processos de revitalització urbana. Aquesta metodologia de treball es consolida, per exemple, des de models de política cultural pública que conceben la creativitat urbana com un actiu estructurant de les noves morfologies de les metròpolis.

  Llegir més sobre Call for papers per al monogràfic “Ciutat, creativitat i pràctiques culturals” Revista Debats. Revista de cultura, poder i societat
 • Call for papers pel monogràfic “Cultura i gèneres” Revista Debats. Revista de cultura, poder i societat

  2020-11-16

  Call for papers pel monogràfic “Cultura i gèneres”

  Revista Debats. Revista de cultura, poder i societat

  Coordinadores: Marta Casals (Universitat de Barcelona, Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura) i Anna Villarroya (Universitat de Barcelona, Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura)

  Data de lliurament dels resums: 10 de gener 2021

  Data de lliurament dels articles complets: 1 maig 2021

  Instruccions per als/les autors/es: http://revistadebats.net/about/submissions

  Llegir més sobre Call for papers pel monogràfic “Cultura i gèneres” Revista Debats. Revista de cultura, poder i societat
 • LLISTAT DE PERSONES AVALUADORES DE LA REVISTA DEBATS

  2020-02-25

  La revista Debats, manté un panell permanent d'experts/es per a avaluar els originals que més tard, si així s'estima convenient, es publicaran en la revista. No obstant això, quan rebem originals fora de l'àmbit d'estudi de les nostres col·laboracions habituals, busquem persones especialistes en la màteria, ampliant així i millorant el panell d'avaluació. Ací us deixem el llistat de les persones que han col·laborat amb Debats com a avaluadores:

  1. Dr. Nicolas Barbieri (IGOP_Universitat Autònoma Barcelona)
  2. Dr. Alain Gagnon (UQAM Université du Québec à Montréal)
  3. Dr. Albert Noguera (Universitat de València)
  4. Dr. David Cassasas (Universitat Barcelona)
  5. Dr. Bru Lain Escandell (CECUPS_Universitat Barcelona)
  6. Dra.Davinia Palomares Montero (Universitat de València)
  7. Dra. Adela García Aracil (Ingenio_Universitat Politècnica de València)
  8. Dra. Fernanda Peset (Universitat Politècnica de València)
  9. Dr. D. Eloy López Meneses (Universidad Pablo de Olavide)
  10. Dra.Celia Díaz-Catalan (Universidad Complutense de Madrid)
  11. Dr. Emily Henderson (University of Warwick)
  12. Dr.Andoni Eizagirre (Mondragon University)
  13. Dr. Ernest Abadal (Universitat de Barcelona)
  14. Dr. José Gomez  (Universidad de Extremadura)
  15. Dra. María Isabel Ponce Escudero (Junta de Extremadura)
  16. Dra. Noelia Margarita Moreno Martínez. (Universidad de Málaga)
  17. Dra. Reme Melero (iata_CSIC)
  18. Dr. Sergio d'Antonio Maceiras (Uni. Complutense Madrid
  19. Dr. Imanol Ordorika (Universidad Autonoma de Méjico)
  20. Dr. Juan Sisinio Pérez Garzón (Universidad de Castilla-La Mancha)
  21. Dr. Pedro G. Pilan (Universitat de València)
  22. Dra. Empar Aguado (Universitat de València)
  23. Dr. Alejandro Pizzi (Universitat de València)
  24. Dra. María Poveda (Universitat de València)
  Llegir més sobre LLISTAT DE PERSONES AVALUADORES DE LA REVISTA DEBATS